Finn din aktivitet

Det kan være vanskelig å finne fram til et godt aktivitetstilbud dersom du har utfordringer med rus eller psykisk helse. På messen «Fyll dagene» skal aktører fra regionen vise seg fram.

Marte Kristin Helle og Sigrid Dalaker.

Marte Kristin Helle og Sigrid Dalaker.

For å få fram spekteret av aktiviteter som finnes for personer som har eller har hatt utfordringer med rus eller psykisk helse, arrangeres nå aktivitetsmessen «Fyll dagene» for første gang. 

Messen som holdes på Scandic Stavanger City i slutten av oktober, er et samarbeid mellom flere forskjellige instanser, blant andre Stavanger kommune og Veiviser-prosjektet.

– Dette er like mye for pårørende som for brukerne. Vi håper også at personer som jobber med målgruppen har anledning til å ta en tur på messen, kanskje en drop-in i lunsjen? sier Marte Kristin Helle i Helse og velferd i Stavanger kommune. 

 De oppfordrer ansatte til å ta med seg brukerne, og personer som er i behandling.

– På den måten kan de som er i behandling vite hva de kan starte med når de er ferdige. Her finner du aktiviteter på kryss og tvers av kommunegrensene, sier rådgiver innen rusfeltet Sigrid Dalaker fra Stavanger kommune.

Det kan være vanskelig å finne fram i jungelen av aktiviteter, både fordi mange drives av frivillige og fordi de befinner seg i andre kommuner. 

Dersom du sitter på en aktivitet du mener er aktuell, er det fortsatt plass til å melde seg på messen.  

– Vi ønsker at flest mulig skal delta på dette. Det er til nå 41 utstillere, og vi har plass til flere, slår de fast.