Sommermagasin med ny vri

 

Sommeren er her, mer eller mindre med været. Men vi drar på tur! I magasinet som kommer ut nå har vi blant annet en liten sommervri, da vi håper at turister fra andre deler av landet gjerne også finner noe å lese i magasinet vårt. Noen av selgerne våre deler sitt sted, det som de ville vist en turist, som Preben i Stavanger og Øisten i Egersund. 

På Randaberg møter du et ordinært hotell på Viste, men det drives på en annen måte. De som trenger det får her trene seg opp til arbeidslivet igjen. 

Har du hørt om snublesteiner? Dette er minnesmerker etter 2. verdenskrig etter jøder som ble deportert, og som oftest drept. Du finner steinene i gater i hele Europa, også i Rogaland. På Storhaug i Stavanger har ett helt spesielt vennskap oppstått som følge av fire snublesteiner. 

Sommerglede trenger slett ikke alltid koste så mye. På Bryne er familien Hanne og Øyvind Opstad mye ute og lager mat sammen med barna, i hagen eller på tur. 

Du møter selgeren Skúli i Haugesund, han forteller mer om sommerens utfordringer som rusavhengig. Mange av våre selgere har det enda tøffere om sommeren, da blant annet mange av tilbudene stenger. 

Journalist og samfunnsdebatant Mímir Kristjánson skriver bok om moren som på grunn av alvorlig kreftsykdom har vært ufør i mange år. Mímir mener det er det er for mye skam knyttet til uførhet. 

Vi har mer lesestoff enn det. Og. Gled deg over den nydelige bildeserien med sommerbilder fra Stavanger byarkiv, en perle av bilder fra 30 og 40-tallet.