Lærte mye av gata

Sosionomstudent Thea Martine Olsen har hatt arbeidspraksis på Asfalts salgskontor i Stavanger et halvt år. Etter å ha forsøkt seg som Asfalt-selger er hun enda sikrere på at hun velger riktig yrkesvei.

 

Thea Martine Olsen trives på Asfalts salgskontor. 

Thea Martine Olsen trives på Asfalts salgskontor. 

Noen kikket på henne, noen overså henne, andre kommenterte hennes unge alder. Det var alt annet enn behagelig å stå på utstilling i Stavanger sentrum med Asfalt-blader i hendene syntes Thea. 
– Før vi gikk ut tenkte jeg «ja, ja – det går jo fint», men da vi virkelig skulle gjøre det kjente jeg at jeg ikke hadde lyst. Jeg hadde vondt i magen og fikk klamme hender, det var ganske ubehagelig, sier hun. 

 

ROSER SELGERNE
Det å vise seg frem i gata på den måten syntes hun ikke var noe særlig, og hun får nesten ikke rost Asfalt-selgerne nok for den jobben de gjør.
At hun velger riktig yrkesvei er hun ikke i tvil om. Målet er å jobbe som sosionom med mennesker i rusfeltet etter endte studier.
– Jeg har lært hvor viktig det er å få en god relasjon, og snakke med folk. Det er stor forskjell på de første ukene jeg var her, og til nå. Selgerne snakker til meg på en annen måte, og forteller meg ting fra livene sine. Det er veldig kjekt, for da kan jeg hjelpe dem litt, sier hun. 

SE HVERANDRE
Fra stunden som Asfalt-selger tar hun med seg noe hun ikke har tenkt så mye på før. 
– Viktigheten av å se folk. Du ser ikke alltid på folk når du går forbi dem, men det er viktig å anerkjenne at de er der. Det var stor forskjell på de som bare gikk rett forbi, og de som så på meg og smilte og nikket. Det var mye lettere.

Thea utplassert på Arneageren i Stavanger.

Thea utplassert på Arneageren i Stavanger.