Lærerikt for politistudenten

– Det kan hende jeg møter disse folka en gang i fremtiden, når jeg er i uniform. Da kan erfaringene herfra komme godt med, sier Uy Bui (34) som har vært i praksis ved salgskontoret til Asfalt i Stavanger.

Uy Bui skal bli politi og får gode erfaringer fra praksis på Asfalt sitt salgskontor i Stavanger.

Uy Bui skal bli politi og får gode erfaringer fra praksis på Asfalt sitt salgskontor i Stavanger.

Tekst og foto: Ellen Anne Teigen Vinje

Nå er tre ukers praksis på salgskontoret over. Noen dager har vært travle, andre rolige. Politistudenten Uy Bui har hatt god tid til å snakke med selgerne og bli kjent med dem.

– Det har gitt meg mulighet til å møte mennesker jeg ikke har snakket så mye med tidligere, verken som politistudent eller sivil.

Kirkens bymisjon i Stavanger var øverst på listen når politistudenten skulle velge praksisplass.

– Og jeg fikk den! smiler han.

Salgskontoret til Gatemagasinet Asfalt i Stavanger drives av Kirkens bymisjon, og det er her politistudenten har tilbrakt mest tid. Men han har også vært med på de andre oppgavene Bymisjonen dekker.

– Det var interessant å gå natteravn, å se byen fra den siden.

: Hva synes Asfalt-selgerne om at du er en kommende politibetjent?

 – Det er blandet. De fleste er positive og nysgjerrige. Andre har behov for å blåse ut frustrasjon, før de blir med på praten. Noen er skeptiske, men det er jo jevnlig politistudenter her ved kontoret, så de fleste er nok vant med oss. Jeg forteller om mine erfaringer som politi, og jeg håper vi studenter kan gi selgerne et nyansert bilde av hva politiet er, på samme måte som jeg har lært så mye av dem.

På mandag kommer det nye politistudenter til salgskontoret, med nye muligheter for å lære.