Vi spør, Pia svarer

Pia Tjelta trives best rundt mennesker som får henne til å le, og hvor hun ikke trenger å late som.

Tekst: Jorunn Busk Foto: Arild Østin Ommundsen, fra filmen «Now it´s dark.»

: Hva betyr vennskap for deg?

– Vennskap betyr i grunnen alt for meg, og en sann venn vil man gjøre alt for og regne med at den vennen vil gjøre alt for deg også. Altså hva som helst. 

 

: Hvilke kvaliteter ser du etter i en god venn?

– De kvaliteter man ikke kan forvente av en bekjent, at de er helt ærlige og at de slipper det de har i hendene om du skulle trenge dem. I tillegg trives jeg best rundt mennesker som får meg til å le og som lett lar seg begeistre. 

– Jeg ser kanskje etter noen det er lett å prate med fordi det finnes en åpenhet der. Jeg er ikke så glad i måtte late som. Så jeg har vel sett etter folk som oppleves sanne. 

 

: Skuespiller Janne Formoe og magasinprofil Vanessa Rudjord har flere ganger proklamert sin venninnekjærlighet til deg offentlig. Hvordan synes du det er å få nære venner, siden du er en person som til stadighet er i medienes søkelys?

– Jeg opplever ikke det som et problem. De nære vennene jeg har, har jeg hatt siden før vi fylte tjue – og noen av dem enda lenger. 

 

: Opplever du ofte at folk vil bli venn med deg fordi du er kjent, og på hvilken måte merker du det i så fall?

– He-he, nei absolutt ikke. Det eneste jeg kan oppleve at noen mennesker kanskje er nysgjerrige, og det synes jeg bare er hyggelig. 

 

: Har du blitt venn med noen du aldri trodde du skulle like? I så fall hva skjedde?

– Hm... Nei. Jeg har hatt ganske god intuisjon når det gjelder hvem som ble mine nære, og felles for de alle er at det har fantes en umiddelbarhet i våre første møter, og en selvfølgelighet over det. 

 

: Har du noen gang ”slått opp” med en venn?

– Nei. Det har jeg heldigvis ikke trengt å gjøre. 

 

: På hvilke måter er du en god venn?

– Jeg tror jeg er en god venn fordi jeg mener vennskap er utrolig viktig. Kanskje viktigst av alt. Det er de bærekraftige relasjonene man bygger, som blir livsgrunnlaget vårt. 

 

: Når for eksempel skuespilleren Gwyneth Paltrow skriver til deg i sosiale medier og roser kjolene dine, er det vennskap? Meldingen ”i love YOU” fremstår jo veldig personlig.

– Haha, nei det er ikke vennskap. Det er en morsom gest. Ikke noe mer.