LÆRT MYE PÅ EN UKE

Politiker Eirik Faret Sakariassen har tilbrakt uken hos Gatemagasinet Asfalt, og fått seg noen aha-opplevelser. 

MASKOT: Her viser Eirik Faret Sakariassen (SV) stolt frem nyeste utgave av Asfalt med en av byens beste selgere, forsidepiken Gunda. 

MASKOT: Her viser Eirik Faret Sakariassen (SV) stolt frem nyeste utgave av Asfalt med en av byens beste selgere, forsidepiken Gunda. 

Tekst og foto: Jorunn Busk. 

Hver sommer de seneste årene har Eirik Faret Sakariassen (SV) tilbrakt en uke i hospitering forskjellige steder i kommunen. Dette året falt valget på Gatemagasinet Asfalt, i tillegg til flere tiltak hos Kirkens Bymisjon.

– Målet har vært å se andre sider av livet enn min egen, og se det med øynene til de som har det vanskelig. Vi har dessuten hatt et ruspolitisk skifte i SV som vi har brukt mye tid på, sier Faret Sakariassen.

Han fikk seg noen overraskelser underveis i uken.

– Åpenheten her overrasket meg. Folk har delt og fortalt både rushistorier og annet, og vært veldig imøtekommende. Jeg trodde det skulle ta lenger tid å komme inn i miljøet, men det gikk veldig fort, sier han.

Politikeren lover han skal ta med seg erfaringene og innspillene han har fått denne uken videre i politikken. Tingene han har opplevd mener Faret Sakariassen det ikke går an å lese seg til gjennom saksdokumenter eller artikler.

– Vi gjør jo ofte vedtak som påvirker denne gruppen, så det er fint å få høre hvordan tingene egentlig er på innsiden. Jeg har vært ute både med Gatepresten, Gatejuristen, arbeidstiltaket Jobb1 og tillitsperson. Det har gitt meg veldig mye, understreker han.