Kjetils bilder er utstilt hos Stavanger museum

I dag åpnet utstillingen Stavanger museums fotoprosjekt #museumsfoto. Her har Asfalt-selger  og hobbyfotograf Kjetil Fredrik Knudsen dokumentert Stavanger by gjennom sine egne øyne.

Det er en fornøyd hobbyfotograf som får bildene utstilt hos Stavanger museum. FOTO: Hanne Høyland

Det er en fornøyd hobbyfotograf som får bildene utstilt hos Stavanger museum. FOTO: Hanne Høyland

Tekst: Hanne Høyland

Oppdraget har han fått av Trude Eriksen, som er konservator for avdeling for kulturhistorie. Utstillingen skal vise Stavanger i bilder fra gamle dager og fram til i dag. Kjetils bidrag skal være med å skildre hvordan Stavanger er gjennom innbyggernes øyne i 2017.

Alle kan bidra til utstillingen ved å laste opp sine bilder på Stavanger museum sine nettsider, men alle grupper er ikke like lette å få tak i, ifølge konservatoren.

– Det er viktig å favne alle mennesker som bor i byen. Vi ser at det ofte er enkelt å få inn bidrag fra dem som bruker museet aktivt. Derfor har vi kontaktet Hero, Kirkens Bymisjon og Gatemagasinet Asfalt.

– Kjetils bidrag har stor betydning for samlingen vår. Han forteller om en annen virkelighet enn det vi kunne dokumentert selv, sier hun.

Hovedpersonen selv er svært fornøyd med å kunne bidra.

– Jeg synes det er kjempebra at jeg får denne muligheten, men det blir bare en liten del av mitt Stavanger. Skulle vi dokumentert alt ville det tatt månedsvis, sier han med glimt i øyet.