Snurr film!

Snakk om å være heldige! På selveste alle hjerters dag vanket det gratis kinovisning i egen sal med ”En gatekatt ved navn Bob”, brus og popkorn så det monnet på alle i Gatemagasinet Asfalt.

Tekst og foto: Hanne Høyland

– Nå må du komme med den der katten da, roper en ivrig Asfalt-selger fra kinosetet sitt.

Det knaser i popkorn og slurpes i brus på SF Kino Stavanger. En hel gjeng Asfalt-selgere og frivillige er samlet for å se filmen som er basert på historien om uteliggeren James Bowen. Han lever et hardt liv på gaten i London, samtidig som han forsøker å bli kvitt rusavhengigheten sin. En dag møter han en katt, som nekter å forlate hans side. Katten Bob skal vise seg å bli vennen James trenger for å komme på rett spor igjen.

– Jeg vil se om katten kunne alle triksene fra før av, eller om han lærte de underveis, sier Audun, som er Asfalt-selger.

Initiativet til filmvisningen kom fra salgsleder Tom Erik Eltervåg på salgskontoret til Asfalt i Stavanger.

– Det kunne ikke blitt mer vellykket enn dette, det er så mange som har møtt opp. Jeg får ikke takket SF Kino Stavanger nok, som gjorde dette mulig, sier en overveldet Eltervåg.

Film- og informasjonssjef Stig M Pedersen forteller at SF Kino Stavanger umiddelbart var positive til å gi Asfalt-selgerne denne opplevelsen.

– Vi er positive til å støtte opp om lokale tiltak. Det er ikke så ofte denne gruppen får gå på filmvisning. Dette er en film som fenger mange, og jeg tror den vil treffe dem, sier Pedersen.

Tilbake i kinosalen sitter bestevennene Olav og Hildegunn med hvert sitt store beger popkorn.

– Dette er kjempebra tiltak, sier de enstemmig.