En bakebok verdt å dele

Nå gleder selgerne i Rogaland seg til startskuddet for årets bakebok fra Gatemagasinet Asfalt. Boka kommer i salg fredag 3. november.

asfalt_forside - bilde.jpg

Tekst: Ellen Teigen Vinje

BAKST: Bakeboka «Godt å dele» er full av fristelser både for den som liker søtt og sunt, grovt eller glutenfritt.

– Selgerne gleder seg veldig. De har store forventninger siden salget av kokeboka i fjor gikk så bra, sier Tom Erik Eltervåg ved salgskontoret i Stavanger.

–  De forteller at salget av boka gav dem en god og grei jul, blant annet med anledning til å kjøpe julegaver, fortsetter han.

Fjorårets kokebok «Det rumler i magen» gjorde stor suksess rundt om fylket. Det finnes salgskontorer for gatemagasinene og bøkene fra Haugesund i nord til Egersund i sør, og til sammen tilsvarte salget av boka en plass på bestselgerlistene, hvis bøkene hadde blitt solgt i bokhandel.

– Boka var først og fremt laget for å gi selgerne er verdig inntekt, på lik linje med magasinet. At de får tjene litt mer før jul er en ekstra bonus, forteller daglig leder for Stiftelsen Gatemagasinet i Rogaland, Christine Midbøe.

I årets bakebok har lokale konditori og bakeri i Rogaland raust bidratt med sine oppskrifter. Selgere bidrar med matminner og poesi, og dyktige fotografer har illustrert boka med fristende og nydelige bilder.

Ansvarlig redaktør Borghild Gudmestad er stolt over lekre bilder og flotte oppskrifter som har noe å by på for alle.

– Det er lagt ned stor innsats i hele produksjonen. Flere selgere har også delt sine matminner, som er nydelig fortalt. En av selgerne har introdusert hvert kapittel med dikt. Selgerne gleder seg veldig til å selge denne boka.

Midbøe føyer til:

– Boka er en også en anledning for et møte mellom mennesker som vanligvis ikke er på samme arena. Baksten i boka er god å dele. Boka er god å dele, som en gave til deg selv eller andre.