Ildsjel

I denne spalten ønsker vi å presentere de frivillige som er engasjerte i forskjellige aktiviteter og tilbud i Rogaland. Svært ofte hadde ikke tilbudene vært like gode – eller eksistert i det hele tatt – uten frivillige som bruker sin ledige tid til å hjelpe, støtte, organisere og delta.

I dag skal Åse Østråt ordne grillmat til alle på Lag A.

I dag skal Åse Østråt ordne grillmat til alle på Lag A.

Tekst: Jorunn Busk Foto: Hanne Høyland

Navn: Åse Østråt

Frivillig på: Lag A i Sola

Lag A er et arbeids- og aktivitetstilbud rettet mot mennesker som har falt utenfor det ordinære arbeidsmarkedet. Her tilbys konstruktive aktiviteter, måltider og et innhold i hverdagen. A-en står for Arbeid, Aktivitet og Asfalt.

: Hvor lenge har du vært frivillig her?

– Jeg har vært med halvannet år nå. Det begynte med at datteren min og jeg laget påskefrokost til Lag A. Etter det spurte de om jeg ville komme flere ganger, og det ville jeg jo selvfølgelig.

Åse har erfaring med Lag As brukergruppe blant annet gjennom arbeid i sosialtjenesten og psykiatrien, men kunne tenke seg å gjøre mer.

 Jeg kommer hit to onsdager i måneden, og jeg bare elsker å være sammen med menneskene her. Det gir meg så mye. Jeg er kjempestolt over at Sola har et tilbud som dette.

: Hva vil du si til dem som lurer på om de skal bli frivillige?

 Hvis du har tid til overs, og brenner for dem som ikke alt går på skinner for – så er det bare å hive seg ut i det!