ILDSJEL: GLENN ORDNER BAKEVARER TIL ASFALT-SELGERNE

I denne spalten ønsker vi å presentere de frivillige som er engasjerte i forskjellige aktiviteter og tilbud i Rogaland. Svært ofte hadde ikke tilbudene vært like gode – eller eksistert i det hele tatt – uten frivillige som bruker sin ledige tid til å hjelpe, støtte, organisere og delta.

Glenn Gislason med dagens bakevarer.

Glenn Gislason med dagens bakevarer.

Tekst og foto: Hanne Høyland

Navn: Glenn Gislason

Frivillig: Salgskontoret til Gatemagasinet Asfalt i Stavanger og Lag A på Sola.

Lag A er et arbeids- og aktivitetstilbud rettet mot mennesker som har falt utenfor det ordinære arbeidsmarkedet. Her tilbys konstruktive aktiviteter, måltider og et innhold i hverdagen. A-en står for Arbeid, Aktivitet og Asfalt.

: Hva var det som gjorde at du ville bli frivillig?

– En slektning selger Asfalt. Rundt juletider snakket vi om mat. Jeg hadde spist en ribbemiddag, og fortalte ham om det. Da fortalte han at det ikke var uvanlig at folk i hans miljø kokte kokte suppe på piffi. Det fikk meg til å tenke at han sikkert ikke er alene om å ha det slik.

: Hva gjorde du da?

 – Jeg jobbet i en dagligvarebutikk, så da falt det meg naturlig å ordne en avtale med daglig leder om å levere varer som snart gikk ut på dato til Asfalt. Da gikk det mye i supper, fisk, chips og godteri. De fikset også årets ribbemiddag til Sola og Stavanger. Dette utviklet seg videre til en avtale med to Circle K-bensinstasjoner, hvor jeg henter wienerbrød til Asfalt-selgerne fem dager i uken. Det er noe jeg er svært takknemlig for.

: Hvordan ble du frivillig hos Lag A?

 – Jeg ble hentet inn for å skape et miljø blant selgerne. Jeg tok med meg Torill, som også er frivillig i Stavanger og startet opp. Etter en uke var vi to frivillige, og etter to måneder har vi ti frivillige, og en hel gjeng selgere som ikke vil hjem.

: Hva er målet med å være frivillig?

– Det er for å gå inn i slektningen min sin verden, og ta del i hans hverdag da han mer og mer blir ekskludert fra vår. Det at jeg kan delta og spre et glimt av glede med mat og humor i hans miljø er et privilegium.